Miguel Condé: un humanista d’instints

Miguel_Conde

Rebo mail amb la propera exposició de Miguel Condé, obra sobre paper a la galeria Bat de Madrid. Vaig conèixer al pintor i gravador mexicà ara fa un parell d’anys en motiu d’una exposició a l’edifici Miramar de Sitges que es titulava Pêle-mêle, una expressió francesa que significa “en desordre” i que venia a ser un títol encertat per tota una trajectòria vital que l’ha portat a viatjar constantment pel món i per les seves obres. Ja aleshores em va sorprendre el contrast entre l’artista, un gentleman de nova era, i els personatges de la seva obra, hereus directes d’una commedia dell’arte enriquida amb els vocabularis de la postmodernitat (càmeres fotogràfiques, màquines d’escriure, telèfons…).

La primera sensació que hom té amb les obres de Miguel Condé és la d’haver entrat visualment en un món dual, on hom es sent humà però alhora profundament animal. La seva és una visió humanista del món explicada a través de l’obertura dels instints primordials. Una humanitat profundament lligada a la natura que oscil·la entre la follia més surreal i l’expressionisme més gòtic. Un recull de peces que esdevenen absoluts tractats existencials de la condició humana.

L’exposició es podrà veure a la galeria Bat de Madrid del 5 de novembre al 12 de desembre del 2009. A la imatge, una de les obres sobre paper de Miguel Condé. Més informació de l’artista aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: