Posa la nena a pintar…

et_marla_140220072.jpgLa Marla viu a  Binghampton, Nova York, té 7 anys però va començar a pintar quan en tenia 2. Per un quadre seu es pot arribar a pagar avui uns 250.000 dòllars. Un talent primerenc o una bona operació de màrqueting? Ens explica avui La Vanguardia que un recent documental sobre les “virtuts” de Marla posa a debat qüestions profundes sobre el significat de l’art. El documental es titula My kid could paint that – el meu fill podria pintar això -, i ens recorda més o menys el que tots hem sentit dir alguna vegada davant d’una obra d’art contemporània. Els experts diuen que les obres de la nena tenen un estil que recorda a Pollock, Kandinsky i Klee, i per això el seu pare s’ha afanyat a titular les creacions de Marla amb títols tant redundants com El somni de Pollock. El debat es centra ara sobre qui és realment l’autor dels quadres, si la nena de 7 anys o el seu pare, antic aficionat a la pintura. Sincerament, poc importa qui en sigui l’autor ni tampoc si la nena té més o menys aptituds (quins són els barems per decidir-ho? Que les seves obres s’assemblin a Pollock? Des de quan una obra es valora per com s’assembli a una altra i no per la intenció amb què va ser feta?). El fet és que s’ha utilitzat la inocència infantil per una ben trabada operació comercial, sense tenir en compte que l’expressió artística en els nens s’hauria de desenvolupar de manera creativa i lliure . Un dibuix d’un nen no pot ser puntuable,  i menys tenir valor de mercat. Els pares de Marla farien bé en aplicar la seva visió comercial en conferències a yuppies novayorquesos i  deixar que la seva filla descobrís l’art per ella mateixa tot jugant amb els pinzells.

2 Responses to Posa la nena a pintar…

  1. Laia ha dit:

    Jo sóc de les que a vegades diuen: “Això ho pot fer qualsevol”. Però clar, els crítics d’art diuen després que s’ha de mirar el context, el rerafons de l’obra. Sincerament, crec que si la nena té realment talent potser no s’hauria d’explotar tant. Trobo uns preus i una situació una mica forçada, la veritat.

  2. taliban ha dit:

    no sóc gaire amant de l’art, potser perquè no l’entenc o simplement perquè no tinc sang d’artista però igualment et felicito pel blog 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: